nordicbioenergy2007.se - Information om Bioenergi    Ekologisk trädgård

En ekologisk trädgård

Åh så underbart, ekologiskt! Ja, det låter onekligen mycket trevligt och så politiskt korrekt men låt oss se lite närmre på vad detta egentligen innebär. När man talar om en ekologisk trädgård så handlar det hela om ekosystem. Olika regioner och platser har olika ekosystem så man kan inte säga att vad som helst som odlas naturligt är ekologiskt av den enkla anledningen att det kanske inte hör hemma på plats. Det finns mycket som skulle kunna växa på olika håll men det betyder inte att det hör hemma naturligt på varje plats.

Samtidigt så sker det en naturlig förändring av ekologi. Djur kan föra med sig frön från en plats till en annan och på andra sätt kan nya arter introduceras och förändra det ursprungliga ekosystemet. Dessutom kan förändringar av klimat leda till att man får en annan slags flora. Det här kan ske plötsligt eller ta tid och det finns de som viger sitt liv åt att ta reda på varför en viss fjäril inte dyker upp i ett visst område eller varför en viss larv valt att försvinna under ett årtionde för att sedan dyka upp igen.


Man måste inte lära sig allt om ekosystem för att odla ekologiskt. Det räcker bra med att ta reda på vad som växer naturligt på plats för att sedan välja dessa arter och växter. I en lokal växthandel så bör man kunna få smarta råd och dessa bör man ta. När man väljer det som trivs i området så lär man lyckas bättre med sin trädgård och det är ju ett mål som de flesta har då de ger sig in på trädgårdsskötsel.

 

Mer om biologiskt och ekologiskt

Starta ab för en bättre värld

Det kan finnas olika anledningar till varför man vill starta ab, men oavsett varför så är det förstås viktigt att man gör något som man verkligen tror på. Man måste ha en hållbar affärsidé och även vara medveten om hur man ska jobba för att få det hela att gå runt. Idag så finns det ett stort intresse för produkter och tjänster som är bra för miljön. Därmed så kan man säga att det finns god anledning till att fundera lite på hur man med det nya företaget skulle kunna vara med och bidra till en bättre värld.

 

Starta ab på ett miljövänligt sätt

Till att börja med så kan man ju se till att det aktiebolag som man startar är miljövänligt. Det finns mycket som kan göra skillnad. Betänk att du kan jobba hemifrån istället för att öppna ett kontor på annan plats. Det här minskar dina resor och kan även ses som resursbesparande på andra sätt. Det att man driver företaget hemifrån kan rentav ses som ett argument för att man gör något som är bra för miljön! Men det är klart att man kan starta ab och hyra in sig på ett kontor och ändå göra saker som är miljövänliga.

Det är inte så svårt att komma fram till hur man ska driva företaget på ett sätt som är bättre för vår värld. Små beslut om återvinning och miljövänliga produkter kan göra stor skillnad i ett större perspektiv. Ska man dra igång ett företag inom tillverkningsindustrin så gäller det att på tidigt stadium sätta sig in i miljölagar och hur man skulle kunna jobba för att bli ännu bättre och komma med lösningar som slår det som finns på marknaden idag.

 

Jobba på ett medvetet sätt

När man driver en egen firma så är det inte bara den egna arbetsplatsen som man kan påverka med smarta beslut vad gäller miljön. Man kan också betänka hur valet av samarbetspartners kommer att påverka världen. Valet av revisor, städföretag och mer är något som man ska ta ställning till. Med samarbetspartners så kan man ju även ingå unika samarbeten som är särskilt till för att göra något åt miljön. Tillsammans är vi starka så det är alls inte dumt att på ett medvetet sätt välja ut de som man kommer att jobba med och beställa ifrån.

 

Kan man tjäna pengar på miljö?

Visst kan man tjäna pengar på produkter och tjänster som är till för miljön. Det finns idealister som skapar lösningar som enbart är till att förändra och de behöver ju inte starta ab för att göra detta. Men om man har en idé som kan vara bra på flera sätt och som även slår ett slag för miljön så kan man både tjäna pengar och uppleva stolthet över att vara en drivkraft för en bättre värld.

© nordicbioenergy2007.se